Povzetek

V čudovitem naravnem okolju naselja Sladka Gora, 10,2 km in cca.12 min. vožnje iz Šmarja pri Ješah, 6,5 km iz Mestinja ali 12 km iz Rogaške Slatine, prodamo idilično – takoj vseljivo stanovanjsko hišo z obdelanim vinogradom in sadovnjakom in pripadajočim zemljiščem. Lokacija se nahaja v samem centru naselja, le 250 m nad znano župnijo Sladka Gora, povsem ob asfaltirani dovozni vinogradniški lokalni cesti, prav zraven lepo obnovljene kapelice, med vinogradi, gorcami in kmetijami.

Namembnost hiše je lahko polega stanovanjske tudi stanovanjsko poslovna ali poslovna dejavnost z ponudbo storitev kot je prodaja vina z dodatno ponudbo trženje prostorov za turistične namene, zaključene družbe in podobno.

Hiša letnik cca. 1900, je zidana iz kamna, z debelimi zunanjimi zidovi-min.50 cm, ki nudijo prijeten hlad v notranjosti hiše poleti in zadržujejo toploto v hiši v zimskih mesecih. Iz tlakovanega dvorišča v pritličju, je vhod v pritlično etažo, ki jo lastnik uporablja za shrambo, priročno delavnico, urejena je kuhinja, garaža, kurilnica, iz pritlične etaže je dostop do velike vinske kleti, ki je pod pritličjem. V med etažo v prizidku, letnik izgradnje 1967, se dostopa iz dvorišča po zunanjih stopnicah, v veliko sobo z toplozračnim kaminom na trda goriva in iz tega prostora vodi nekaj stopnic v glavno hišo, kjer je opremljeno štiri sobno stanovanje. Soba z toplozračnim kaminom je prostorna zračna soba z dvignjenim stropom do ostrešja in zelo primerna za  sprejemanje gostov, in je ločena od stanovanja v nadstropju.

Posebnost te hiše je izredno lepo izdelana vinska klet, ki je grajena iz kamna, z obokanimi zidovi in obsega več prostorov. Vhod v klet je tako iz hiše kot iz etaže nižje, direktno iz vinograda pod objektom.

Pred hišo so 3 parkirna mesta, dodatna dva do tri še na spodnjem dovozu na parcelo in še najmanj eno parkirno mesto na tretjem dovozu, kjer je pokrita garaža v lesenem objektu ki je predviden tudi za spravilo drv. Ob zelenjavnem vrtu je še tretji manjši objekt za spravilo pridelkov.

Zelenjavni vrt in dostop do sadovnjaka in vinograda pod hišo je urejen z lepo izdelanimi kamnitimi opornimi zidovi in speljanimi kamnitimi potkami in stopnicami, med različnimi višinskimi nivoji, glede na to, da je zemljišče pod hišo nižje ležeče in  padajoče.

Ogrevanje prostorov je urejeno z  centralno pečjo na kurilno olje in tudi na drva, gretje je radiatorsko. Dodatno se del hiše lahko ogreva z toplozračnim kaminom v dnevnem prostoru v prizidku. Ogrevanje sanitarne vode pa je urejeno na elektriko in v kombinaciji z centralno pečjo.

 • StanjeProdaja
 • Površina zemljišč2.296 m^2
 • LokacijaŠMARJE PRI JELŠAH, Sladka Gora
 • Tip Hiša, enostanovanjska
 • Cena105.000 €
 • Zadnja adaptacija2006
 • Kvadratura objekta233 m2

Lastnosti

Razporeditev prostorov:

Klet – 89,90 m2

Bivalni prostori – 112,20 m2

Hiša je priključena na električni, vodovodni priključek, telekomunikacijski kabel, ima lastno greznico, vkopano cisterno za olje in podzemni zbiralnik za vodo.

Urejen je vpis v ZK in energetska izkaznica, gradbeno dovoljenje in uporabno dovoljenje je v izdelavi.

Tlorisni parcelni prikaz

Lokacija

Naslov

Sladka Gora, 3240 Šmarje pri Jelšah

Ključni objekti v bližini

 • Trgovina: 10 min
 • Center mesta: 1 min
 • Zdravstveni dom: 14 min

Pošljite povpraševanje

Vas zanima več informacij? Kontaktirajte nas in z veseljem vam jih predstavimo.

  Za več informacij nas pokličite +386 (0) 64 180 991 ali pa nam pišite na info@nakupnepremicnin.si