Povzetek

V mirnem naselju novejših eno stanovanjskih hiš, na sredi poti med Mariborom in Ptujem, 10 min. vožnje z avtomobilom do obeh mest, prodamo odlično izdelano in zelo dobro opremljeno, tri etažno eno stanovanjsko, družinsko hišo. Hiša je kot nova in vseljiva.  Hiša je v slepi ulici, z odličnim dostopom do hiše, v centru gručastega naselja Starše, z dovolj velikim parcelami, ki daje prebivalcem občutek zasebnosti, hkrati pa povezanosti v zaključeni celoti, ki jo predstavlja mirna stanovanjska soseska, v bližini katere je tudi sedež majhne občine. V vasi je tudi osnovna šola - 9 letka, oddaljena vsega 200 m zračne linije od hiše. Na vsega 236 m2 neto tlorisne površine, nudi hiša vso udobje za bivanje 5 članske družine, ker so na voljo tri otroške sobe. Razporeditev prostorov je optimalna. Osrednji prostor v pritličju je prostor za druženje cele družine, z res prostorno kuhinjo z centralnim otokom z štedilnikom, veliko mizo v jedilnici in dnevno sobo z toplozračnim kaminom na drva, ki se v kurilni sezoni dosti uporablja za dogrevanje in ogreva tudi zgornje prostore, preko vgrajenega sistema Alu cevi za prenos toplega zraka. Lastniki so dali poudarek na kvaliteto zraka v prostorih, zato so vgradili sistem prezračevanja, ter pocenili stroške bivanja z zbiranjem deževnice iz strehe, kar je podrobneje opisano v nadaljevanju. Delovni pult v kuhinji je iz granita, prav tako notranje in zunanje okenske police, notranji detajli so obloge delov sten z kamnom škrilavcem, stekla na notranjih vratih so poslikana umetniškim motivom, centralno stopnišče je nekaj posebnega in iz kvalitetnega lesa, prav tako so vsa notranja vrata iz naravnega lesa, kot tudi zunanja okna in vrata. Okna imajo zunanja lesena polkna za zaščito pred sončno pripeko, vetrom, točo, kot tudi pred vlomilci. Zunanji ovoj sten hiše je zaščiten z toplotno fasado. Ob hiši je tudi zelenjavni vrt.

Pred hišo so 3 parkirna mesta.

Parcela je povsem ravna, klet je v celoti vkopana v zemljo, z svetlobnimi jaški ki so pokriti z jekleno pohodno mrežo, zunaj ob tretoarju ob zunanji steni hiše. Iz dvorišča, je vhod v hišo, v pritlični etaži, iz pritličja je dostop do dveh pokritih teras z sedežnimi garniturami; ena na južni strani in druga na severni strani hiše. Etaže so povezane z notranjim centralnim, čudovitim lesenim stopniščem.

Ogrevanje prostorov in vode je kombinirano: z toplotno črpalko 12 kw, z Fujitsu inverterjem zrak/voda, z rezervno pečjo na kurilno olje, ki se občasno vklaplja in je povezana v sistemu z toplotno črpalko. Gretje je radiatorsko. Dodatno se hiša ogreva z toplozračnim kaminom v dnevnem prostoru zidanega z šamotom, ki akumulira toploto (kurjava so drva), in ima dodatno možnost distribucije toplega zraka v štiri sobe v mansardi, preko ventilatorja na motorni pogon.

V vetrolovu pri vhodu, je prostor ogrevan z IR panelom EKOSEN 700 w, z lastno regulacijo na prikaznem panelu na steni in on-line analizo porabe energije, vklaplja se v kombinaciji gretja hiše z toplozračnim kaminom.

V kletni etaži, v pralnici, je montirana glavna enota za centralni sesalni sistem, z motorjem in zbiralnikom za zajemanje prahu od sesanja prostorov. Izpuh je speljan skozi fasado pritličja ven iz hiše. V vsaki etaži sta dva priključka za priklop sesalne cevi.

Za hišo je pod koto nič, vgrajena cisterna 10.000 l, za zajemanje vode iz strehe hiše. V pralnici v kleti prihaja voda skozi filter v izplakovalnike vseh wc jev v hiši, kot tudi v dva umivalnika v kletni etaži, ter za zalivanje vrta ter pranje avtomobila.

Hiša je klimatizirana: ena enota v dnevnem prostoru v pritličju, druga v skupnem prostoru v mansardi, tako da se hladita obe zgornji etaži. Klima ima vgrajen senzor, tako da se izklopi če zazna gibanje, kar poveča bivalni standard.

Dodatno prezračevanje osrednjega skupnega prostora v pritličju z kvalitetnim prezračevalnim sistemom »Brink Air 70«, vgrajen v zunanji steni hiše, ki dovaja v hišo vedno svež zrak od zunaj, predgret z notranjim zrakom.

 • StanjeProdaja
 • Površina zemljišč643 m^2
 • LokacijaMARIBOR, Starše
 • Tip Hiša, enostanovanjska
 • Cena255.000 €
 • Zadnja adaptacija2019
 • Kvadratura objekta236 m2

Lastnosti

Razporeditev prostorov:

Klet – 76,45 m2 : Pralnica, kurilnica, prostor za kurivo, ozimnica, garaža, hodnik

Pritličje – 79,12 m2 : Vetrolov, kopalnica, WC, predprostor, kuhinja z jedilnim kotom, dnevna soba, terasi 2x.

Mansarda – 77,35 m2 : tri otroške sobe, spalnica z ločeno garderobno sobo, kopalnica, skupni prostor

Hiša je priključena na električni, vodovodni priključek, mestno kanalizacijo, priključek na optiko.

Urejen je vpis v ZK, gradbeno dovoljenje, projektna mapa.

Tlorisni parcelni prikaz

Lokacija

Naslov

Starše, 2205 Starše

Ključni objekti v bližini

 • Trgovina: 2 min2
 • Center mesta: 2 min
 • Zdravstveni dom: 10 min
 • Trim steza: 5 min

Pošljite povpraševanje

Vas zanima več informacij? Kontaktirajte nas in z veseljem vam jih predstavimo.

Za več informacij nas pokličite +386 (0) 64 180 991 ali pa nam pišite na info@nakupnepremicnin.si